31 december 2018

5 tips voor goede voornemens: bid de rozenkrans in het nieuwe jaar!

Een van de beste voornemens die we kunnen maken is om elke dag van het nieuwe jaar de rozenkrans te bidden. Omdat veel mensen hun goede voornemens uiteindelijk niet uitvoeren of er niet in volharden geven wij hieronder enkele tips:

1. Het is belangrijk om niet te veel tegelijk te willen. Begin niet direct met elke dag het hele rozenhoedje (5 tientjes) te bidden (20 minuten) maar bouw het langzaam op. Begin bijvoorbeeld
met het dagelijks bidden van één tientje van de rozenkrans (1 Onze Vader, 10 Weesgegroeten en 1 Eer aan de Vader. Tijdsduur: 4 minuten.).

2. Zorg dat het snel een gewoonte wordt. Door elke dag op dezelfde tijd te bidden maak je er snel een vaste gewoonte van.

3. Wees gemotiveerd. Waarom wil je de rozenkrans bidden? Er zijn op deze blog veel verhalencitatenwonderen etc. (en er blijven steeds nieuwe komen) die kunnen helpen om de waarde van het rozenkransgebed te ontdekken.

4. Oplossingen. Bedenk van tevoren in welke situaties het moeilijk zal zijn om het voornemen vol te houden. Wees hierop voorbereid door vooraf een oplossing te bedenken. Bijvoorbeeld: Als ik 's avonds een vergadering heb, bid ik de rozenkrans in de lunchpauze.

5. Schrijf in je agenda. Schrijf NU op een aantal willekeurige dagen van het nieuwe jaar in je agenda 'rozenkrans bidden'. Zo wordt je er heel het jaar door aan herinnerd.

Zalig Nieuwjaar!
vuurwerk kerk